Počet záznamů: 1
Zelenina ve výživě člověka
Autor Kopec, Karel, 1929-2012 (Autor) Název Zelenina ve výživě člověka / Karel Kopec Vydání Vyd. 1. Nakl.údaje Praha : Grada, 2010 Fyz.popis 159 s. ; 21 cm ISBN 978-80-247-2845-2 199.00 Kč Edice Zdraví & životní styl Edice/záhl. Zdraví & životní styl Poznámky Obsahuje bibliografii a rejstřík Předmět.hesla zelenina * racionální výživa * péče o zdraví Forma, žánr populárně-naučné publikace Konspekt 613 - Hygiena. Lidské zdraví MDT 635.1/.8 * 613.2 * 613 * (0.062) Anotace Renomovaný český autor, prof. Ing. Karel Kopec, DrSc., přináší současný pohled na nezastupitelný význam zeleniny pro zdravou výživu, v níž teprve komplexní masozeleninová strava s dostatečným zastoupením zeleniny jsou předpokladem zdraví. V textu i v tabulkách autor zdůrazňuje nutriční, senzorickou a ochrannou hodnotu rozsáhlého sortimentu zeleninových druhů. Uvádí, jak uchovat jakostní znaky čerstvé, skladované, konzervované, a zejména kuchyňsky zpracované zeleniny. Publikace obsahuje také pří Země vyd. Česko Jazyk dok. čeština Počet ex. 1, z toho volných 1 Vlastník Kladno SVK Druh dok. Odborná literatura, mapy Signatura Lokace Dislokace Info J 282313 Půjčovna literatury depozitář
Počet záznamů: 1