Počet záznamů: 1  

Esej o nové teorii vidění

  1. Autor Berkeley, George, 1685-1753 (Autor)
    NázevEsej o nové teorii vidění ; Pojednání o principech lidského poznání / George Berkeley ; přeložila Markéta Hubová a Marek Tomeček
    Další autor Hubová, Markéta, 1973- (Překladatel)
    Tomeček, Marek, 1976- (Překladatel)
    VydáníVyd. 1.
    Nakl.údajePraha : OIKOYMENH, 2004
    Fyz.popis175 s. ; 20 cm
    ISBN80-7298-112-9
    EdiceKnihovna novověké tradice a současnosti ; sv. 48
    Edice/záhl.Knihovna novověké tradice a současnosti
    PoznámkyPřeloženo z angličtiny. DOKUMENT JE K DISPOZICI POUZE V ELEKTRONICKÉ PODOBĚ!
    Obsahuje bibliografické odkazy
    Název origináluEssay towards a new theory of vision
    Principles of human knowledge
    Předmět.hesla 18. století
    optika - díla do r. 1800 * smyslové vnímání - filozofické aspekty * teorie poznání - 18. století * metafyzika - 18. století * 7 optics * 7 senses and sensation * 7 theory of knowledge - 18th century * 7 metaphysics - 18th century
    Forma, žánr eseje * pojednání * 7 essays
    Konspekt165 - Teorie poznání. Epistemologie
    MDT535 * 159.93 * 101 * 165 * 11 * (0:82-4) * (049)
    AnotaceKlíčová díla významného irského filozofa definují základní principy lidského poznání.. V "Eseji o nové teorii vidění" zkoumá rozdíly i styčné body mezi idejemi zraku a hmatu. Reviduje Descartův čistě geometrický popis vidění vlastní teorií, která klade důraz na psychologickou rovinu vnímání. V "Pojednání o principech lidského poznání" se pokouší o kritiku převládajícího karteziánského dualismu a materialismu. Jedná se o razantní odmítnutí pojmu "hmoty"... Irský nominalista tak originálním způsobem vymezuje "první principy lidského poznání".
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.čeština
    URLDigitalizovaný dokument
    VlastníkKladno SVK
    Druh dok.Digitalizované dokumenty
    Zobrazit informace o knize na stránce www.obalkyknih.cz
    Esej o nové teorii vidění

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.