Počet záznamů: 1
Konservace potravin v domácnosti
Autor Havelková, Marie (Autor) Název Konservace potravin v domácnosti / [Autoři:] Marie Havelková, Juliana A. Fialová ; Předmluva: Václav Kác ; Fot.: B. Storová Další autor Fialová, Juliana Anna, 1902-1981 (Autor) Vydání 1. vyd. Nakl.údaje Praha : SNTL, 1957 (Brno : Brněn. knihtisk., z.z.) Fyz.popis 110, [2] s. ; 8° Edice Řada potravinářské literatury Edice/záhl. Řada potravinářské literatury Poznámky 30350 výt.. S il.. DOKUMENT JE K DISPOZICI POUZE V ELEKTRONICKÉ PODOBĚ! Předmět.hesla 7 ovoce * 7 zelenina * 7 maso * 7 konzervace * 7 domácí hospodářství * kuchařské recepty Předmět.hesla Potraviny - konzervace v domácnosti - příručky Forma, žánr příručky Konspekt 641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla MDT 641 Anotace Praktická příručka pro konservování zeleniny, ovoce i masa v domácnosti. Autorka uvádí různé způsoby sterilisace (v parní lázni, v elektrické nebo plynové troubě, v zavařovacím hrnci s teploměrem, v otevřené nádobě a j.), poučuje o správném výběru a přípravě ovoce na kompoty, marmelády, povidla, rosoly a pod., popisuje pracovní postupy pro rozličné konservování zelenin (v slaném a kyselém nálevu, v soli i v tuku). Poslední kapitola je věnována konservaci masa. Knížku doplňuje mnoho názorných obrázků. Země vyd. Česko Jazyk dok. čeština URL Digitalizovaný dokument Vlastník Kladno SVK Druh dok. Digitalizované dokumenty
Počet záznamů: 1