Number of the records: 1
Konservace potravin v domácnosti
Author Havelková, Marie (Author) Title Konservace potravin v domácnosti / [Autoři:] Marie Havelková, Juliana A. Fialová ; Předmluva: Václav Kác ; Fot.: B. Storová Other author Fialová, Juliana Anna, 1902-1981 (Author) Issue 1. vyd. Issue stat. Praha : SNTL, 1957 (Brno : Brněn. knihtisk., z.z.) Phys.des. 110, [2] s. ; 8° Edition Řada potravinářské literatury Series/heading Řada potravinářské literatury Note 30350 výt.. S il.. DOKUMENT JE K DISPOZICI POUZE V ELEKTRONICKÉ PODOBĚ! Subj. Headings 7 ovoce * 7 zelenina * 7 maso * 7 konzervace * 7 domácí hospodářství * kuchařské recepty Subj. Headings Potraviny - konzervace v domácnosti - příručky Form, Genre příručky Conspect 641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla UDC 641 Annotation Praktická příručka pro konservování zeleniny, ovoce i masa v domácnosti. Autorka uvádí různé způsoby sterilisace (v parní lázni, v elektrické nebo plynové troubě, v zavařovacím hrnci s teploměrem, v otevřené nádobě a j.), poučuje o správném výběru a přípravě ovoce na kompoty, marmelády, povidla, rosoly a pod., popisuje pracovní postupy pro rozličné konservování zelenin (v slaném a kyselém nálevu, v soli i v tuku). Poslední kapitola je věnována konservaci masa. Knížku doplňuje mnoho názorných obrázků. Country Czech Republic Language Czech URL Digitalizovaný dokument Owner Kladno SVK Doc. Kind Digitalizované dokumenty
Number of the records: 1