Number of the records: 1  

Preparativní reakce v organické chemii

  1. Author Hudlický, Miloš, 1919-2001 (Editor)
    TitlePreparativní reakce v organické chemii. Díl 3, Nitrace, nitrosace a sulfonace / Za red. Miloše Hudlického [naps.] Jan Kovář a Jiří Novák
    Portion of titleNitrace, nitrosace a sulfonace
    Other author Novák, Jiří, 1913-2002 (Author)
    Kovář, Jan (Author)
    Issue1. vyd.
    Issue stat.Praha : ČSAV, 1956 (Praž. tisk. 05)
    Phys.des.571, [1] s. ; 8°
    EditionPráce Čs. akademie věd. Sekce chemická
    Studie a prameny ; Sv. 12
    Series/headingPráce Čs. akademie věd. Sekce chemická
    Studie a prameny
    Note2700 výt.. Bibliografie k jednotlivým kapitolám. Jmenný, vzorcový a věcný rejstřík. DOKUMENT JE K DISPOZICI POUZE V ELEKTRONICKÉ PODOBĚ!
    Subj. Headings organická chemie * 7 chemické reakce
    Keywordsnitrace * nitrosace * sulfonace
    Conspect547 - Organická chemie
    UDC547 * 547:542.05
    AnnotationPokusný materiál třetího dílu této rozsáhlé, odborně metodické práce, na němž již participují dva autoři, je tak jako v předcházejících dvou dílech roztříděn podle činidel. První kapitola (nitrace) popisuje substituční reakcekyseliny dusičné a některých jiných činidel majících nitrační účinek. Kapitola druhá (nitrosace) zahrnuje především ty reakce, při nichž vznikají substituční reakcí nitrososloučeniny nebo isonitrososloučeniny. Jsoui diazotace a reakce diazoniových solí. Kapitola třetí (sulfonace) shrnuje reakce, kterými se do molekuly zavádí nebo v ní vytváří sulfonová skupina nebo skupiny jí příbuzné, skupina sulfochloridová a sulfoesterová. Protipředcházejícím dílům jsou do tohoto dílu zahrnuty některé typické předpisy pro laboratorní přípravu nitrosloučenin, nitrososloučenin a sulfokyselin.
    CountryCzech Republic
    LanguageCzech
    URLDigitalizovaný dokument
    OwnerKladno SVK
    Doc. KindDigitalizované dokumenty
    View book information on page www.obalkyknih.cz
    Preparativní reakce v organické chemii

Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.